Δημοσιεύθηκε την

ΤΙ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ;

lemonidis pantofles

Το ανθρώπινο πόδι μας εξυπηρετεί καθημερινά σε όλες τις δραστηριότητες. Αν και συνήθως δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στα παπούτσια μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο σημαντικά είναι και οι παντόφλες, που ντύνουν την πατούσα μας για ένα μεγάλο μέρος της ημέρας μέσα στο σπίτι. Για αυτό στην επιλογή των σωστών και ανατομικών παντοφλών πρέπει να δίνουμε μεγάλη προσοχή.

Πως να βρούμε τις σωστές παντόφλες

Για να ξεκινήσουμε την επιλογή των παντοφλών μας πρώτα θα πρέπει να βρούμε το σχέδιο που θα αγκαλιάζει σωστά το πόδι. Αυτό σημαίνει ότι οι παντόφλες μας δεν θα πρέπει να είναι πολύ χαλαρές ώστε να μένει σταθερό το άκρο για αποφυγή τραυματισμών, δηλαδή να μην σκουντουφλάμε και να μη γλιστρά το πόδι με κίνδυνο να προκληθούν βλάβες στους αστραγάλους. Πρέπει όμως να προσέξουμε να μην είναι και σφιχτές στο πόδι για να μην πιέζεται το “κουντεπιέ”, γεγονός που οδηγεί σε συμπίεση των νεύρων του ποδιού με αποτέλεσμα χρόνιες νευραλγίες, αμυχές και κακώσεις των νυχιών. Πρέπει ακόμα να υπάρχει επαρκής χώρος στο μπροστά μέρος για να μην πιέζονται τα δάχτυλα, καθώς η χρόνια χρήση σφιχτών υποδημάτων (είτε παπούτσια είτε παντόφλες) ευνοούν τους κάλους και αντί να ξεκουράζουν, κουράζουν και ταλαιπωρούν ακόμα περισσότερο.

Ποιο είναι το σωστό νούμερο για τη παντόφλα σας;

Ένα άλλο σημαντικό που πρέπει να προσέξουμε στην αγορά μια παντόφλας, είναι το σωστό νούμερο. Πρέπει να χωρά όλη η πατούσα μας στο μήκος της παντόφλας, με άλλα λόγια να χωρά κανονικά και η φτέρνα ολόκληρη, ώστε να υποστηρίζεται ο αστράγαλος για μέγιστο έλεγχο του πατήματος και αποφυγή τραυματισμών και καταγμάτων.

Στο εσωτερικό της, η σόλα από την μια θα πρέπει να επιλέξετε ανατομική για να υποστηρίζει την καμάρα του ποδιού. Από την άλλη όμως, η εξωτερική σόλα δεν πρέπει να είναι τελείως επίπεδη και λεπτή για να απορροφά πιο αποτελεσματικά τους κραδασμούς. Μια ελαφριά σόλα προσφέρει επίσης ξεκούραστη βάδιση. Το πάχος στα 2-4 εκατοστά προσφέρει υποστήριξη της σπονδυλικής στήλης και την ανατομική ευθυγράμμιση όλου του άκρου. Έτσι αποφεύγουμε τους πόνους στη μέση, προβλήματα στον αχίλλειο τένοντα και προστατεύουμε το σώμα μας από την περιοστίτιδα κνήμης, σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από βλάβες στους ιστούς της κνήμης, εξαιτίας απότομων κινήσεων.

Τέλος, η σωστή επιλογή υλικού (φυσικά υλικά) βοηθά το πόδι να αναπνέει, προφυλάσσει το δέρμα μας από ερεθισμούς και εμποδίζει την ανάπτυξη μυκήτων των ονύχων.

Η επιλογή λοιπόν της κατάλληλης παντόφλας είναι από ότι είδαμε πολύ σημαντικό θέμα. Μας ξεκουράζει από τις δύσκολες συνθήκες τις καθημερινότητας. Αν λοιπόν και εσείς θέλετε μια αναπαυτική και ξεκούραστη παντόφλα, πλοηγηθείτε μέσα στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα για να δείτε μια μεγάλη γκάμα από ανδρικές παντόφλες και γυναικείες παντόφλες. Για οποιαδήποτε απορία έχετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2510 223830 ή στείλτε μας e-mail στο [email protected]